Софийската градска прокуратура освободи с най-леката мярка за неотклонение подписка

...
Софийската градска прокуратура освободи с най-леката мярка за неотклонение подписка
Коментари Харесай

Прокуратурата освободи обвинения за източените данни от данъчните

Софийската градска прокуратура освободи с най-леката мярка за неотклонение " подписка " обвинявания в компютърно закононарушение 20-годишен Кристиян Бойков. Прокуратурата е разпоредила да бъде освободен неотложно от следствения арест.

Вчера той бе упрекнат за източване на персоналните данни на милиони жители и компании от базите на Националната организация за приходите (НАП), които бяха разпратени до медиите в понеделник.

Установено е, че Бойков непозволено е копирал компютърни данни от сървър на Национална агенция за приходите, само че действието е осъществено против осведомителна система, която не е част от сериозната инфраструктура. Това е открито от писмо на Национална агенция за приходите, получено през днешния ден в прокуратурата, оповестиха от държавното обвиняване.

" Мотивите за взимане на най-леката мярка за неотклонение са събиране на спомагателни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвиняването му в по-леко наказуемо закононарушение - в такова по член 319 б, алинея 2 Наказателен кодекс ", оповестяват от държавното обвиняване.

Освен това 20-годишният Бойков е с чисто правосъдно минало. Съобразени са " положителните характеристични данни и младата му възраст ". Размерът на наказването за закононарушението, в което е упрекнат, е отнемане от независимост до 3 години и санкция до 5000 лв.. В случая е наложително да бъде освободен от наказателна отговорност и може да му бъде наложено само административно наказване.

Разследването по случая продължава.

Всичко по тематиката за източените персонални данни от базите на Национална агенция за приходите - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (37)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР