Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния

...
Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на охранител, открит в шахта до Партийния дом

Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за гибелта на 25-годишния охранител Даниел Тасев, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Той беше открит мъртъв в шахта на градеж в постройката на Народното събрание, пл. " Княз Александър Батенберг " 1. Смята се, че нещастието се разиграла в нощта против 7 юли, защото за последно Тасев е забелязан от околните си на 6 юли, когато отишъл на работа за нощна промяна. Той работел в часта компания, която охранява ремонта на постройката, където ще се обитава новата пленарна зала за съвещания на депутатите.

Бликзите му се тормозили когато не се върнал от работа и позвънили на шефа на компанията, за която работел Тасев. Той, от своя страна повикал полиция, която при огледи разкрила мъжа в шахта, в двора на постройката. На този стадий се допуска, че най-вероятно при обход на обекта, младият мъж се е подхлъзнал и паднал в шахтата, която била дълбока към 3 метра. Починал е на място.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне повода на гибелта.

Ще бъде тествано още спазването на трудовото законодателство и условията за сигурност на труда, както и документите на компанията, в която е работил Даниел Тасев, ще се изискат записите от видео-наблюдението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР