Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния

...
Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния
Коментари Харесай

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния Даниел Тасев

Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за гибелта на 25-годишния Даниел Тасев. Тялото му беше намерено в шахта на градеж в постройката на Народното събрание на столичния площад „ Княз Александър Батенберг “.

Причината за гибелта на младия мъж ще се обяснява посредством направения към този момент на място оглед от следовател и назначена съдебно-медицинска експертиза на умрелия. От прокуратурата прецизират, че на този стадий се работи в посока - причиняване на гибел по несъобразителност заради неведение или немарливо осъществяване на занимание, като в границите на следствието ще се изследва спазени ли са били трудовото законодателство и условията за сигурност на труда. Ще бъде проучена документите на компанията, в която е работил Даниел Тасев, и се изискат записите от видео-наблюдението на ремонтирания обект.

Смъртта на Даниел Тасев провокира политически разтърсвания. Българска социалистическа партия изиска оставката на заместител обществения министър от квота на Оперативна програма Султанка Петрова, поради данни, че той е работил като охранител във компания, обвързвана със фамилията ѝ. Според социалистите, не е редно в едно семейство да има представител на изпълнителната власт и шеф на компания, която охранява Народното събрание. Пред Би Ти Ви Султанка Петрова допусна,че става дума за случай и изясни, че брачният партньор ѝ не е притежател, шеф на компанията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР