Софийската градска прокуратура извършва проверка по случая със смъртта на

...
Софийската градска прокуратура извършва проверка по случая със смъртта на
Коментари Харесай

Прокуратурата се задейства по случая Даная

Софийската градска прокуратура прави инспекция по случая със гибелта на 15-годишно момиче в болница „ Пирогов “, добил социална известност като случая „ Даная “. Това съобщива пресцентърът на обвиняването. 

Целта на инспекцията е да се откри дали има задоволително данни за вероятно сбъднат състав на закононарушение по член 123 от Наказателния кодекс, а точно дали гибелта на умрялото дете е породена заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

В хода на инспекцията ще бъдат тествани всички условия по случая, в това число ще бъдат съобразени осъществените досега две инспекции от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, осведомят от прокуратурата. 

От фондация „ Даная “ проведоха няколко протеста с искане за оставката на шефа на „ Пирогов “ до изясняване на случая към лекуването на момичето. Петнайсетгодишната госпожица умря през май 2023 година в болничното заведение, където е призната поради случай, при който е блъснала главата си. Даная е страдала от хематологично заболяване.

От  Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ съобщиха преди дни, че са установили нарушаване в две лечебни заведения при предписването и отпущането на лекарствен артикул по случая. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР