Софийската градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, обвинен за

...
Софийската градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, обвинен за
Коментари Харесай

Катастрофата на Околовръстното: Обвинение в умишлено убийство за Димитър Любенов

Софийската градска прокуратура промени обвиняването на Димитър Любенов, упрекнат за злополуката от 25 септември на околовръстното шосе на София, при която почина един човек, а двама бяха ранени.

Обвинението му се променя в такова за съзнателно закононарушение, до момента то беше, че по несъобразителност е предизвикал гибелта 64-годишен френски жител и телесни повреди на двама други, оповестиха от прокуратурата. Според събраните данни Любенов е карал след приложимост на алкохол и опиати. Той е карал със 195 км/ч, при лимитирани 80 км/ч, когато се е случила злополуката.

Сега на Любенов му е повдигнато обвиняване , че нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата, по отношение на режима на скоростта, и пренебрегвайки възбраната да ръководи моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, е осъществил пътнотранспортно произшествие и съзнателно е предизвикал гибелта на един човек и телесни повреди на двама други.

Преди дни Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Любенов и го остави в ареста. Решението обаче може да се апелира.

" Вижте, отговорен съм, по този начин е, признавам си ", сподели Любенов пред съда. Той изясни, че е бил в потрес след злополуката, само че сподели, че се е притекъл на помощ към потърпевшия автомобил. Пред медиите той разяснява, че съжалява за случилото се.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР