Софийската градска прокуратура изготви предложение към кмета за предприемане на

...
Софийската градска прокуратура изготви предложение към кмета за предприемане на
Коментари Харесай

Прокуратурата иска районните кметства в София да изготвят инструкции за дезинфекция

Софийската градска прокуратура изготви предложение към кмета за предприемане на дейности, свързани с стерилизация поради комплицираната епидемиологична обстановка.

Първоначално за генерална предварителна защита по отношение на неточни практики от страна търговци и производители в комерсиалната мрежа в обсега на предоставената инспекция на предлаганите дезинфектанти и други средства за отбрана са били включени и нискобюджетни магазини от вида " Магазин за един лев ".

При полицейска инспекция по сигнал бил открит рисков антибактериален дезинфектант. Посоченото на етикета на въпросния артикул не отговаряло на неговото наличие. Веществото било направено от столична компания, като смесването на разнообразни дейни съставки било в случайно определени съчетания и без съблюдаване на никакви софтуерни правила.

При инспекции е била открита позитивна процедура в столичния регион " Средец " - изпратено служебно писмо от кмета до общото заседание, в което са дадени уточнения по отношение на стерилизация на общите елементи на постройките, рекомендациите на Регионалната здравна ревизия за осъществяването й, както и за избора на дезинфектанти. Обръща се внимание и на опцията за инспекция на тяхното сходство на нужните условия, посредством информация в регистъра на биоцидите на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Прокуратурата предлага тази процедура да се приложи във всички 24 районни кметства в София. Те би трябвало да изготвят рекомендации и указания за противоепидемични ограничения против разпространяването на вируса, като за тях би трябвало бъдат осведомени представители на общи събрания/сдружения на притежателите в режим на Европейски Съюз в Столичната община.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР