Софийската градска прокуратура е задържала за 72 часа арестувания снощи

...
Софийската градска прокуратура е задържала за 72 часа арестувания снощи
Коментари Харесай

Полицаят от 9 РПУ е заловен докато е получавал подкуп


Софийската градска прокуратура е задържала за 72 часа задържания нощес служител на реда от 9-то районно ръководство в София. Задържаният е Валентин Асенов Тренев. По информация на bTV той е хванат в миг на след разработка на отдел „ Вътрешна сигурност “.

Според събраните доказателства оперативният служащ е изискал рушвет от шест хиляди лв. от предприемача Иван Фирков, с цел да потули случай на негов строителен обект.

Сагата почнала, когато строителен служащ си счупил крайници на обект на предприемача Фирков и подал тъжба в 9-то районно. Полицаят се е свързал с предприемача и му предложил против 6 хиляди лв. да работи по случая, тъй че да излезе, че няма случай.

От прокуратурата споделиха, че служителят на реда е арестуван сега на приемане на рушвет, само че не се знае какъв брой тъкмо е получил. Според разпитите до момента той е споделил, че желае 2000 лв. за себе си, 2000 за началника си и още 2000 за правене на графическа експертна информация.

Прокуратурата изготвя обвиняването на 43-годишния стопански служител на реда. Мярката за неотклонение ще се гледа на следващия ден. В рамките на деня се чака държавното обвиняване да даде изказване с повече детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР