Софийската градска прокуратура е възобновила досъдебно производство от 2015 г.

...
Софийската градска прокуратура е възобновила досъдебно производство от 2015 г.
Коментари Харесай

Прокуратурата възобнови разследване срещу Христо Иванов

Софийската градска прокуратура е възобновила досъдебно произвеждане от 2015 година за документно закононарушение, при което са били фалшифицирани подписи на тогавашния правосъден министър Христо Иванов, оповестиха от Апелативна прокуратура-София.

Разследването е било формирано против незнаен причинител. Предметът му са направени неистинен публични документи, с които са прекъснати служебните правни отношения на двама души. Според експертиза подписът на министъра е подправен, само че печатът положен върху него е достоверен. Прокуратурата показва, че без значение от това, пълномощията на двамата чиновници били прекъснати.

През 2017 година наказателното произвеждане било спряно, а повода е - неразкриване на причинителя на действието.

Поради зародили нови обстоятелства и условия по случая, на 28 април прокуратурата възобновява производството. По случая са разпитани заместник-министри, началник-кабинет и други.

Предстои от разпитаните да бъдат снети мостри от подписите им за относително проучване, с оглед определяне самоличността на лицето, което е положило автограф в формалните документи, вместо министъра на правораздаването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР