Софийската градска прокуратура е разпоредила на Комисията за защита на

...
Софийската градска прокуратура е разпоредила на Комисията за защита на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява куриерски фирми заради такса коронавирус

Софийската градска прокуратура е разпоредила на Комисията за отбрана на потребителите да ревизира всички куриерски компании в София, оповестиха от държавното обвиняване. Причината – открито е, че уебсайт, предлагащ доставки на артикули с пощальон, е начислявал спомагателни такси поради покачвания риск от заразяване с ковид. Според прокуратурата би трябвало да се вземат " ограничения за попречване на нелегално облагодетелстване от страна на неточни търговски субекти ".

Контролни поръчки

" Контролните органи ще откриват съществуване на неточни практики, посредством които потребителите се задължават да заплащат непозволени спомагателни такси. Ще се правят контролни поръчки и тяхната доставка за определяне на начислени такси и усложнения, имащи ексклузивен темперамент. При констатиране на порочни практики следва да бъдат формирани актове за определяне на административни нарушавания и да се сезира прокуратурата ", пишат от прокуратурата.

Това е следващата инспекция, разпоредена от държавното обвиняване. Засилена работа по линия на спекулата бе оповестена преди няколко седмици от основния прокурор Иван Гешев. В началото инспекции потеглиха всеобщо по аптеките. Засега е обявено единствено за едно дело за повишени цени на маски в София.

Маска за 6 лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР