Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите началници в

...
Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите началници в
Коментари Харесай

Прокуратурата се отказа да разследва пътни шефове за трагедията край Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила следствието против някогашните началници в Агенция „ Пътна инфраструктура “ Светослав Глосов и Дончо Атанасов по отношение на автобусната злополука край Своге от 2018 година, лишила 20 човешки живота. Информацията е на, като решението е от началото на този месец.

Глосов и Атанасов бяха упрекнати, че не са изпълнили отговорностите си да изискат подмяна на неотговарящия на стандартите асфалт по трасето и по този начин са донесли полза в размер на над 60 000 евро на изпълнителите на пътния ремонт – „ Трейс “.

Делото против шефовете на АПИ влезе в съда при започване на октомври предходната година след близо две години следствие. Съдия Иван Коев от Софийския градски съд обаче го приключи, тъй като по време на следствието са позволени основни нарушавания на процесуалните правила.

На 9 юли тази година Софийската градска прокуратура взема решение да приключи цялото следствие против двамата шефове на АПИ, с което казусът може да се счита за завършен.

Близо три години държавното обвиняване отчиташе следствието против двамата членове от управата на АПИ като едно от делата за секване на злоупотребите по върховете на властта, отбелязва в своята обява „ Медиапул “.

Във връзка с злополуката има още едно дело, по което обвинени са автобусният водач Григор Григоров, шефът на „ Трейс “ Бисер Иванов, техническият началник на пътния ремонт Иван Иванов, шефът на асфалтовата база в Костинброд Светослав Трифонов, инженерът от надзора Михаела Томова и шефът на дирекция в пътната организация Стела Попниколова.

И това дело беше върнато на прокуратурата от съда поради неразбираем обвинителен акт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР