Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация

...
Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация
Коментари Харесай

Прокуратурата е поискала БНБ да провери кюлчетата и банкнотите от снимките на чекмеджето

Софийската градска прокуратура е поискала от Българска народна банка експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от фотосите, за които се твърди, че са правени в спалнята на държавната вила на министър-председателя по времето, когато тя е употребена от някогашния министър председател Бойко Борисов, заяви.
Още по темата
По информация на националната телевизия, в градската прокуратура има формирана кореспонденция по медийни изявления. От държавното обвиняване отхвърлиха коментар, само че и не отхвърлиха, че работят по тематиката.

През юни 2020 уеб сайтът " Афера " разгласява първата порция фотоси от спалнята на Борисов във вила " Секвоя ". Тогава на фотосите се виждаха кюлчета злато и пачки евро в същата стая на резиденцията на тогавашния министър-председател.

Последва абсурдът с така наречената " Мата Хари " - тайнствена дама, която е снимала фотосите. Самият Борисов отхвърли изказванията и до през днешния ден повтаря, че това е скърпен компромат и той няма нито пачки, нито кюлчета. Тогава водачът на ГЕРБ допусна, че фотосите са направени преди евроизборите през 2019 година, когато е провеждал доста от съвещанията на изпълнителната комисия на ГЕРБ в резиденция " Бояна ". Негови съпартийци заподозряха дългогодишния му заместител Цветан Цветанов, само че самият той отхвърли изрично такава опция.

Държавното обвиняване предприе следствие, само че след това го приключи. Причината - експертизата потвърди, че фрагментите са манипулирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР