Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице

...
Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не разследваме Лена Бориславова заради ББР

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане против длъжностно лице поради подписан неблагоприятен контракт сред ББР и юридическа адвокатска фирма. Това оповестяват от държавното обвиняване, като прецизират, че от 2017 година насам, след корекция в Закона, следствията не са против лица.

Повод за инспекцията е сигнал, подаден в Софийската районна прокуратура и КПКОНПИ, в който се твърди за злоупотреби с възнаграждения за юридически услуги. Парите били изплащани от ББР на частна адвокатска адвокатска фирма, освен това в повишени размери. Обемът активност, за която се получавало заплащане от близо 14 000 лева месечно, бил прекомерно дребен.

Периодът, за който се ревизира обгръща времето, когато министър на стопанската система и надлежно принципал на банката е Кирил Петков. А лицето, за което в сигнала се твърди, че е получавало високите възнаграждения, е Лена Бориславова. По това време тя била чиновник в адвокатската адвокатска фирма.

Заради следствието, в което са намесени висши държавни служители, то е трансферирано в Софийската градска прокуратура, която е способена по случая.

Обвинителите ще ревизират дали, какъв брой, на какво съображение и кой вероятно е изплатил възнаграждения на Бориславова. За задачата са конфискувани копия на договорите сред ББР и адвокатската адвокатска фирма.

Самата Бориславова първа заяви в обществените мрежи, че тече инспекция против нея. А през днешния ден дефинира следствието като „ граничещо с политическа акция”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР