Софийската градска прокуратура е образувала дело, в рамките на което

...
Софийската градска прокуратура е образувала дело, в рамките на което
Коментари Харесай

Прокуратурата не можела да провери кюлчетата от чекмеджето на Борисов по снимка

Софийската градска прокуратура е образувала дело, в границите на което ревизира фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов в държавната вила в Бояна. На инспекция подлежат и записите с неговия глас. Това излиза наяве от изявление за " 24 часа " на един от наблюдаващите прокурори – Боряна Бецова. Делото е за нелегално записване.

Разследващите първо ще ревизират дали фотосите са достоверни, изяснява Бецова. След това ще се търси и създателят им. По въпроса със сниманите пачки от от 500 евро и кюлчета капиталово злато тя споделя следното:

" По принцип това се открива с експертиза, само че за нея е належащо физически да имаме тези банкноти и кюлчета злато, с цел да ги предоставим за разбор. Длъжни сме да съберем доказателствата по избрания от закона ред. За да инкриминираме банкнотите и кюлчетата, би трябвало да сме безапелационни, че банкнотите са същински, а кюлчетата са от доблестен метал. Трябва да кажем какъв брой са. Във всички случаи те би трябвало да бъдат предоставени физически на специалиста, с цел да даде умозаключение. Разбирате, че единствено по фотография вещото лице нищо не може да направи - нито да откри дали купюрите са същински, нито златото (или какъв брой грама и карата е). Нито един съд няма да огледа съществено, в случай че се явим пред него и обявим, че инкриминираме пари и кюлчета злато, за които не знаем дали са същински ".

Дали парите и полезностите са предоставени, от изявлението не излиза наяве. Бецова обаче твърди, че не е наложително делото да се ограничи единствено до въпроса за противозаконното записване. Според нея ще се обясняват всички условия.

Снимките и записите на Борисов се популяризират анонимно към този момент месеци. На фрагментите се вижда спалнята на министъра-председателя, на нощното шкафче има оставен револвер, а в чекмеджето – парите и златото. Освен фотосите бе пуснат и видеозапис от същото място. При по-внимателното му ревизиране се видя, че той е юридически от млада жена. Според Бецова в интервала 2017-2019 година до държавната вила в Бояна достъп са имали към 180 души. Тя твърди, че хората няма да се приканват на разпити безредно. Самият Борисов също ще бъде разпитан, само че след събирането на по-голям размер доказателства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР