Софийската фирма "ЕкоРе" е реалният получател на 50-те тона бракувани

...
Софийската фирма "ЕкоРе" е реалният получател на 50-те тона бракувани
Коментари Харесай

РИОСВ Враца: Получател на италианския боклук е ЕкоРе, от софийската фирма отричат

Софийската компания "ЕкоРе " е действителният адресат на 50-те тона бракувани италиански тонер касети, складирани във Враца, заяви шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда във Враца Христо Христов.
Припомняме, че при започване на месеца в регионалния град бяха открити боклуци, складирани в индустриалната зона напряко върху земята. В следствие се оказа, че нито една институция не знае за голямото количество рисков отпадък.
След като получили боклука, от "ЕкоРе " предали касетите на компания "Рецикла ". Фирмата обаче няма лиценз за преработката на пластмаса, а площадката във Враца, на която бяха открити отпадъците, също е без лиценз.
От компанията "ЕкоРе " изрично отхвърлят да имат нещо общо със случая и настояват, че те не са адресат на италианските отпадъци, а шефът на врачанската екоинспекция се бил заблудил. Същата компания обаче е притежател на тоновете рисков отпадък, складиран незаконно в закрития цех за хартия в Мизия, които пък са били изпратени там от Топлоелектрическа централа "Република ".
Преди две години, когато стана прочут случая със складираните в Мизия боклуци, от Регионална инспекция за опазване на околната среда във Враца потулиха случая и отхвърлиха да оповестят обществено резултатите от осъществената инспекция за складираните там наред с другите боклуци и рискови химикали като хлороформ и сярна киселина в банки.
В корозирали банки пък имаше оцетен анхидрид, който е прекурсор за хероин. След като за случая се зашумя, тоновете рискови химикали тихомълком и поетапно бяха превозени в незнайна посока отвън Мизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР