Софийската филхармония посреща отново един от най-виртуозните тромпетисти на нашето

...
Софийската филхармония посреща отново един от най-виртуозните тромпетисти на нашето
Коментари Харесай

Виртуозът Сергей Накаряков се завръща на софийска сцена

Софийската филхармония посреща още веднъж един от най-виртуозните тромпетисти на нашето време - Сергей Накаряков. Наричан " Паганини на тромпета " и " Карузо на тромпета ", Накаряков победи на най-големите международни подиуми. Той e първият, който извежда флюгелхорна като пълноправен солистичен инструмент на концертния подиум. Сергей Накаряков е измежду най-търсените тромпетисти в света, постигнал извънреден триумф, нарушавайки самоуверено откритите правила за осъществяване на класическа музика на тромпет. 
Под палката на Саша Гьотцел на 9 април от 19 ч. в зала " България " той ще показа Концерт за флюгелхорн 4 от Моцарт и " Вариации Рококо " от Чайковски - аранжимент за флюгелхорн на Михаил Накаряков. Софийската филхармония ще извърши и Серенада 2 в ла мажор от Брамс.
Сергей Накаряков ще разкрие тайните си в самостоятелни уроци с бъдещите професионални тромпетисти на 10 и 11 април. Домакин на уроците е Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ". Поредицата " Уроците на огромните - майсторски класове на солистите на Софийската филхармония " е съфинансиран от Столичната община по Програма " Култура ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР