Софийската дирекция на МВР, Столичната община и Регионалната здравна инспекция

...
Софийската дирекция на МВР, Столичната община и Регионалната здравна инспекция
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Забраниха ни мирно автошествие със социални искания

Софийската дирекция на Министерство на вътрешните работи, Столичната община и Регионалната здравна ревизия са забранили провеждането на автошествие пред Министерския съвет в София за митинг против неналичието на задоволително ограничения за отбрана на хората , останали без приходи поради пандемията от COVID-19.
За това заяви във „ Facebook “ ръководителят на съдружие „ Солидарна България “ Ваня Григорова, която е подала заявката за митинг с коли пред постройката на държавното управление.
„ Идеята беше да не нарушаваме по какъвто и да било метод противоепидемичните ограничения, като проведем митинга под формата на автошествие с лозунги, с изявления от мегафон, само че без да излизаме от колите “, описа тя.
Тя окачествява това деяние като заглушаване на всички несъгласия с неналичието на обществен щит за голям брой български жители.

Ето и цялостното и известие в обществената мрежа:
На 8 април група съидейници от " Солидарна България " уведомихме Столична община, че през днешния ден ще организираме митинг пред Министерския съвет за отбрана на всички жители (работещи на парче, самоосигуряващи се, съкратени, в неплатен отпуск и пр.), които останаха без всевъзможни приходи поради пандемията, само че не могат да изпълнят условията за приемане на обезщетение за безработица. Идеята беше да не нарушаваме по какъвто и да било метод противоепидемичните ограничения, като проведем митинга под формата на автошествие с лозунги, с изявления от мегафон, само че без да излизаме от колите.
След подаване на уведомлението на два пъти бях извикана в Столична дирекция на вътрешните работи, където ми обясниха, че всевъзможни всеобщи начинания са неразрешени със заповедта на господин Ананиев от 13 март тази година. Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи са длъжни да алармират прокуратурата при осъществяване на сходни " всеобщи начинания ". Нарушаването на заповедта се глоби с санкция до 50 000 и затвор до 5 години. Подписах протокол, че съм предизвестена за следствията по член 209а от Закона за здравето и член 355 от Наказателния кодекс. А през днешния ден получих и публична ЗАБРАНА за осъществяване на митинга от Столична община.
Няма подозрение, че ограничаващите ограничения би трябвало да се съблюдават и нарушаването им следва да се санкционира. Но епидемията в този момент се употребява за заглушаване на всички несъгласия с неналичието на обществен щит за голям брой български жители. Основното ни човешко право да показваме мнение, без да застрашаваме здравето, е залегнало в Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи. Хаотичните управнически придвижвания, писането на заповеди и закони на коляно не са опрощение за посягане над базови цивилен права като правото на митинг и живот.
По създание това е първият неразрешен митинг от въвеждане на изключителното състояние. С него искахме да обърнем внимание на ръководещите за проблем, който касае стотици хиляди български жители. Съобразяваме се с условията на закона, само че се багра, че наближава време, когато никакъв закон няма да спре невидимите за властта хора да изискат средства за живот. И те няма да го създадат по мирния метод, по който ние бяхме решили да протестираме
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР