„Софийска вода” се самосезира по случая с абсурдно високи сметки

...
„Софийска вода” се самосезира по случая с абсурдно високи сметки
Коментари Харесай

Няма отклонение във водомерите на блока в Красно село със сметки за вода от 75 000 лв.

„ Софийска вода” се самосезира по случая с неуместно високи сметки за вода на блок в столичния квартал „ Красно село”. Някои от жителите на блока бяха получили изравнителни сметки на стойност над 3000 лв.. Днес ще се извърши трета инспекция.

Жителите на блока недоумяват за какво сметките са им толкоз високи и считат, че става въпрос за техническа неточност. Първите две инспекции на „ Софийска вода” обаче не демонстрират отклоняване във водомерите.

Домоуправителят на един от двата входа описа, че сметката за вода в неговия апартамент e 3400 лева Средно на месец заплащам към 50 лева, изясни той пред БТВ.

Друг от живеещите в блока е получил изравнителна сметка от 4000 лева за шест месеца. Инж. Валентин Милушев, шеф на Дирекция „ Управление на мрежата” в „ Софийска вода”, съобщи, че първите инспекции не са открили теч или нерегламентирано ползване.

„ Сметките на клиентите ще бъдат анулирани от началото на годината, защото явно казусът не е в потреблението или в някакви проблеми на вътрешната мрежа. Остава ние вътрешно да продължим с инспекцията, с цел да забележим какво тъкмо е предизвикало тези огромни сметки”, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР