Софийска вода продължава изграждането на два отливни канала в индустриална

...
Софийска вода продължава изграждането на два отливни канала в индустриална
Коментари Харесай

`Софийска вода` гради два нови канала, промени в движението

" Софийска вода " продължава построяването на два отливни канала в индустриална зона „ Хладилника – Витоша “ в регион „ Лозенец “, оповестиха от сдружението. 

Инвестиционният план на „ Софийска вода “ е с планирана стойност 1 835 000 лв.. С реализирането му ще се усъвършенства качеството на канализацията за живеещите в кв. „ Кръстова вада – изток “, както и за парцелите, прилежащи към бул. „ Черни връх “. Осъществяването му ще обезпечи и отвеждането на дъждовните води от региона, като по този метод ще бъде предотвратен рискът от наводнения на парцели.

Проектът планува строителство на отливни канали по ул. „ Филип Кутев “ в сектора от бул. „ Черно връх “ до ул. „ Атанас Дуков “ и по ул. „ Хижите “, от ул. „ Атанас Дуков “ до Драгалевска река. Новите канали се построяват от стъклопластови тръби с диаметър 1800 мм и 14000 мм, като общата им дължина е 517 м., прецизират от " Софийска вода ". 

Реализацията на двата отливни канала ще усъвършенства действието на канализационната система по бул. „ Черни връх “ и на кв. „ Кръстова вада – изток “, като обезпечи отклоняване на дъждовните води към р. Драгалевска. 

Във връзка с ремонтната активност е основана краткотрайна организация на придвижването oт 5 до 22 февруари, 2019 година в границите на кръстовището бул. „ Черни връх “ и ул. „ Филип Кутев “. По посока Център, в кръстовището, придвижването е лимитирано в една лента.  

Вероятно е да има усложнения за движещите се по ул. „ Хижите “, оповестиха от регион „ Лозенец “, представени от Столица. бг. Движението ще бъде в двете посоки в западното платно на булеварда, прецизират кметството. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР