Софийска вода отрече твърденията водата в София да е замърсена

...
Софийска вода отрече твърденията водата в София да е замърсена
Коментари Харесай

Има ли отровни химикали във водата в София

" Софийска вода " отхвърли изказванията водата в София да е нечиста с отровни химикали. Съобщението идва по отношение на изказване, оповестено във Фейсбук от депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков.

Той цитира " институции, които уважава и другари, на които има вяра ". Получил и персонално известие, което гласи, че " в Искъра са изсипани огромно количество отровни химикали ".

Ето и цялостния отговор на " Софийска вода ":

Питейната вода доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с обезпечено качество и с отлични характерности. Тя отговоря на безусловно всички условия на Наредбата за качеството на водата и всичките й физикохимични индикатори са в норма. Питейната вода предстои на непрекъснат денонощен мониторинг, като последните физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания на водата са осъществени на 19.05.2018 г. 

Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се вършат над 140 000 разбора на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на „ Софийска вода “ по целия ѝ път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите.

Преди два месеца Лабораторно изследователския комплекс, който е измежду най-модерните в страната, обогати обсега на упълномощените проучвания и към този момент може да прави  освен наложителните по разпоредба проучвания, включително и за живак, само че и спомагателни микробиологични разбори на утайки и артикули, употребявани в пречистването на води като белина и стоманен трихлорид, проучвания за съществуване на уран, органични замърсители и детайли и други

И освен това - питейната вода в София е с ниско наличие на разтворени соли в нея. Това я прави подобаваща за всекидневна приложимост и потребна за естественото действие на клетките в организма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР