„Софийска вода“ изпълнява проекти от инвестиционната си програма, които намаляват

...
„Софийска вода“ изпълнява проекти от инвестиционната си програма, които намаляват
Коментари Харесай

Инвестират в участъци от основни водопроводни и канализационни съоръжения

„ Софийска вода “ извършва планове от капиталовата си стратегия, които понижават неудобството за столичани от плануваните ремонтни действия.

Това оповестиха от пресцентъра на сдружението.

Два от тях са на оживени булеварди и са от изключително значимо значение за две от основните ВиК услуги на столицата – рехабилитацията на канализационната и водопроводна система. Това става при запазване на пътната настилка, което редуцира и софтуерното време за осъществяване.

На бул. „ Арсеналски “ (от ул. „ Зорница “, бл. 29 до ул. „ Никола Козлев “, бл.45) тече поетапен ремонт на битов канализационен клон с яйцевидна форма 500/750 мм. Той се прави по модерната технология „ обшивка с сгъстяване на място “, наричана на ежедневен професионален език „ чорап “.

Технологията без ров разрешава прецизна работа подземен, без да се нарушава пътната настилка. След снимане, проучване и експертна преценка експерти на компанията са възнамерявали точно по какъв начин поредно ще протече рехабилитацията, която обезпечава нов, половинвековен живот на остарели или компрометирани уреди.

Относително равния сектор на бул. „ Арсеналски “ наложи съществено разчистване на оборудването от задръстили го инертни материали (павета, части асфалт и пясъчни наноси), преди да се пристъпи към същинската интервенция по полагане на облицовката на три стадия през съществуващите ревизионни шахти на булеварда. След изчистването е редът и на разопаковането и завързването на гъвкавата тръба с точна дължина, за специфична лебедка. Материалът се изтегля и поставя сред двете шахти.

Гъвкавата, импрегнирана с полиестерни смоли тръба с вградени стъклени влакна, откакто легне в изпълнявания сектор, след това се надува под налягане, с цел да прилепне по стените на канала. Последен подземен, в нея се вкарва и специфичен апарат за „ изпичане “ на материала със система от ултравиолетови лампи с огромна мощ.

Днес и в събота ще се рехабилитират, в действителност изградят отначало, и два сектора от по 100 метра, като се облицова от вътрешната страна главният довеждащ железен 900-милиметров тръбопровод. Съоръжението е основно за подаването на питейна вода към един от главните резервоари за централната градска част – контейнер „ Лозенец “, и е пуснато в употреба в далечната 1953 година

Облицовката с сгъстяване на място (CIPP) се прави на западното платно на бул. „ Симеоновско шосе”, при моста на р. „ Драгалевска” в столичния регион „ Лозенец”.

Подизпълнители на двата обекта са Обединение "Строителна механизация-АБИ " ДЗЗД с членове „ Строителна машинизация “ – Казанлък и "Актив билдинг ", и Обединение „ Лозенец Рортехник “, като членове на обединяването са „ Райкомерс Конструкшън “ и „ Рортехник РТи Румъния “.

През актуалната година „ Софийска вода “, част от международния водач във ВиК услугите „ Веолия “, влага 51,7 милиона лв. в доставката и пречистването на питейна вода с едни от най-високите качества в Европа, както и в уреди за отклоняване и филтриране на отпадъчни води. Осъществяваните два плана са на стойност към 650 хиляди лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР