„Софийска вода“, част от Веолия, вече предлага на своите потребители

...
„Софийска вода“, част от Веолия, вече предлага на своите потребители
Коментари Харесай

„Софийска вода“ въведе още един начин за директно плащане на задълженията

„ Софийска вода “, част от Веолия, към този момент предлага на своите консуматори най-новия и съвременен метод за заплащане на сметки непосредствено през потребителския им профил. Услугата по иницииране на заплащане посредством така наречен „ отворено банкиране “ е най-бързият, елементарен и сигурен метод за заплащането на битовата сметка на пазара, подобаващ на най-новите международни стандарти за цифрово обслужване на клиенти.

За потребителите това значи, че могат да заплащат сметките си за вода още по-лесно и бързо. IRIS Pay by Click разрешава на клиентите да изберат от коя банкова сметка желаят да наредят заплащането за сметката си за вода, непосредствено през персоналния си профил в уеб страницата без да вкарват банкови елементи. Т.е. заплащането на сметката за вода става от определена сметка на клиента към сметката на „ Софийска вода “, само че за разлика от стандартния банков превод, тук става безусловно с две-три кликвания, в границите на секунди. Тази алтернатива не изисква нито предварителна поръчка на услугата, нито в допълнение възнаграждение или регистрация. Единственото изискване е потребителят да има интензивно онлайн банкиране.

С консолидираното на IRIS Pay by click „ Софийска вода “ е първата компания за комунални услуги в Югоизточна Европа, която осъществя решение за иницииране на заплащане от търговеца, основано на ревизираната европейска Директива за платежни услуги (PSD2), в действие от 13 януари 2018 година

Опцията IRIS Pay by click към този момент е налична в персоналните профили на потребителите, а до дни се чака да е налична и в мобилното приложение „ Моята вода “ за iOS и Android. „ Софийска вода “, част от Веолия, възнамерява да надгради тази услуга като направи допустимо заплащането на сметката непосредствено през получената електронна фактура за вода.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР