Софийска вода АД ще предоставя водни количества на Водоснабдяване и

...
Софийска вода АД ще предоставя водни количества на Водоснабдяване и
Коментари Харесай

Правителството гласува Софийска вода“ да дава вода на Перник

" Софийска вода " АД ще дава водни количества на " Водоснабдяване и канализация " ООД - Перник , с цел да обезпечи водоснабдяването на град Перник и прилежащите обитаеми места.

Съгласие за това беше обещано през днешния ден на изключителното съвещание на Министерски съвет , извършено отдалечено, посредством видеоконферентна връзка.

Припомняме, че сега Народното събрание заседава по закона за изключителното състояние, откакто президентът Румен Радев го върна за наново разглеждане, като му наложи несъгласие и то върху частта за ограничение на спекулата.

Решението дава опция за период от шест месеца ВиК - Перник да получава вода от новоизградения спешен тръбопровод , който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино.
 Забраниха износа на маски, защитни облекла и дезинфектанти
Забраниха износа на маски, защитни облекла и дезинфектанти

Може по изключение с позволение на министъра на опазването на здравето

Решението за създаване на новия тръбопровод беше след настъпването на водната рецесия на територията на град Перник и въвеждането на воден режим предходната година.

Така се обезпечи довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир " Белмекен " - СД " Манастирска " и СД " Грънчар " до град Перник. Водопроводът тази седмица бе подготвен, само че аварира незабавно още по време на тестванията и дезинфекцията.

Припомняме, че от предходната година област Перник е в бедствено състояние поради водната рецесия, която бе оповестена в цяла област на 18 ноември.

Решението за построяването на водопровода, с цел да се вземе вода от " Белмекен " и да се докара до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и рецесията с размера на язовир " Студена ". То беше признато и с гласоподаване от Столичния общински съвет, с което се даде позволение за включване към ВиК мрежата на София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР