Софийска вода АД напомня на клиентите си, че ВиК инсталациите

...
Софийска вода АД напомня на клиентите си, че ВиК инсталациите
Коментари Харесай

Софийска вода със съвети как да не замръзват чешми и тръби

„ Софийска вода ” АД припомня на клиентите си, че ВиК инсталациите и водомерните шахти в парцелите би трябвало да се обезопасят против заледяване през зимата. 

Не бива да се позволява температурата да пада под нула градуса при инсталирания общ водомер, намиращ се във водомерните шахти, постройките на етажната благосъстоятелност или в други пространства. При липса на такива условия, би трябвало да бъде добре топлоизолиран и предпазен от влага, поучават от сдружението. 

С понижаването на температурите рискът от заледяване на тръбите се усилва, по тази причина при необитаемите парцели водата да бъде спряна и инсталацията източена, а вратите и прозорците на неотопляемите пространства да са уплътнени и компактно затворени. Таванът на постройката да бъде добре изолиран, поучават още от Софийска вода.

Външни чешми и тръби не трябва да се оставят да капят или да текат, защото това би довело единствено до повреди и разхищение на вода. Тази порочна процедура неизбежно ще се отрази на сметката ви, безапелационни са от сдружението. Трябва да се спре водата от спирателния кран, да се източат тръбите и да се махнат всички маркучи. 

Най-добре е външните чешми да бъдат изолирани, като се употребяват материали, които не поемат влага и не могат да замръзнат.

Водомерните шахти в парцелите също би трябвало да се зазимят посредством слагане в тях на чували със стърготини, а капакът да е дървен и добре изолиран. 

За да предпазите водопроводните съоръжения от заледяване: източете инсталацията/тръбите/; проверете редовността на спирателните кранове; по опция водомерът да е в помещение, в което температурите не падат под нула градуса или да е добре изолиран; зазимете водомерните шахти, като ги топлоизолирате добре;спрете водата към всички външни чешми, обобщават от Софийска вода. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР