Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем

...
Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем
Коментари Харесай

Арестуваха мъж за домашно насилие над дете и жена в София

Софийска районна прокуратура задържа за период до 72 часа обвинен за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение и отправяне на закана с ликвидиране.
Й. Д. е упрекнат в това, че на 10.01.2021 година към 22.20 часа в ж.к. „ Гоце Делчев “, София, е предизвикал на потърпевшия М. Д., на 9 години, лека телесна щета, изразяваща се в отток на рамото, охлузване и кръвонасядане на лявата мишница. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.
На Й. Д. е повдигнато обвиняване и за това, че от неустановена дата до 10.01.2021 година в ж.к. „ Гоце Делчев “, гр. София, се е заканил с ликвидиране на потърпевшата Р. Я., с думите: „ Ще те гръмна с помпа в гърдите “, като ѝ нанасял систематичен побой, и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.
Престъпленията, за които Й. Д. е притеглен като обвинен, са наказуеми с „ отнемане от независимост “.
Предвид високата социална заплаха на действията, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения Й. Д. за период до 72 часа.
Предстои на следващия ден, 13.01.2021 година, да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР