Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа Георги Воденичаров –

...
Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа Георги Воденичаров –
Коментари Харесай

Искат арест за автокрадеца Кико, издирват съучастник

Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа Георги Воденичаров – Кико, за незаконно лишаване на лек автомобил.

Полицаи заловиха известния автокрадец в столицата. Георги Воденичаров - Кико е заловен при опит за поредна кражба на безценен автомобил от първокласен столичен квартал. Заедно с него е бил и Светослав Петков с прякор Лъвицата.

Кико е блъснал крадената кола в тази на преследвачите си и по този начин гонката за него приключила с белезници.рестъплението е станало рано сутринта във вторник. Докато двамата крадци бягали с откраднатата кола, служителите на реда ги засекли и почнало гонене.

Воденичаров е притеглен към наказателна отговорност за осъществено закононарушение: на 25.09.2018 година, към 03.30 часа, в гр. София, ул. „ Борис Арсов “ 12, пред комплекс „ Буена Виста “, е лишил непознат лек автомобил – „ БМВ “, модел „ 740 “, от владението на И. И., без единодушието на притежателя и с желание да го употребява.

За да обхванат в транспортното средство, двамата обвинени взломили предната му лява врата, като за осъществяване на действието употребявали и различен автомобил – „ БМВ “, модел „ Х3 “, ръководен от Петков, с който той се отдалечил от мястото на осъществяване на действието, следван от Воденичаров, който от своя страна карал отнетата кола.

Малко по-късно последвало пътно-транспортно произшествие с присъединяване на описаните нагоре два автомобила, както и на автомобил, ръководен от чиновник на Министерство на вътрешните работи. След гонене в региона на кв. „ Студентски град “, Петков съумял да избяга, като сега е разгласен за общодържавно търсене. На инкриминирания лек автомобил са нанесени вреди от зародилото произшествие. Воденичаров е хванат, като по случая е формирано досъдебно произвеждане и той е притеглен към наказателна отговорност.

Предвид високата социална заплаха на действията и на причинителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Воденичаров за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в постройката на СРС на 27.09.2018 година – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, оповестиха от СРП. Издирването на Петков продължава.

Младен Маринов поздрави Столичната полиция за проявен професионализъм при задържането на Георги Воденичаров - Кико. По думите на министъра той е един от емблематичните автокрадци, който формирал главно оперативната конюнктура по линия на незаконното лишаване на коли. Задържаният имал голям брой висящи каузи, само че Маринов не посочи техния брой.

“За да задържиш подобен престъпник с крадено транспортно средство, се изисква огромен професионализъм. За страдание има вреди върху три наши служебни автомобила. Надявам се и неговият съизвършител бързо да бъда арестуван “, сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Автокрадец гази служители на реда, хванаха го след гонка

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР