Софийска районна прокуратура задържа шофьора на товарния автомобил, станал причина

...
Софийска районна прокуратура задържа шофьора на товарния автомобил, станал причина
Коментари Харесай

Задържан е шофьорът, причинил катастрофата на „Тракия“


Софийска районна прокуратура задържа водача на товарния автомобил, станал причина за злополуката на автомагистрала „ Тракия “.

Турският водач на ТИР-а Гьокхан Кахриман е арестуван за 72 часа, като след приключването им, Софийски областен съд ще прегледа искане за непрекъснатото му задържане под стража.

Катастрофата сред рейс на градския превоз и товарния автомобил стана към 07.20 часа тази заран в региона на 3-ти км на автомагистрала „ Тракия “, в пътното платно с посока София.

Общо 12 души пострадаха при злополуката. Седем души бяха признати в болница "Света Анна" като двама от тях в тежко положение. 60-годишен мъж и 54-годишна жена постъпиха в незабавното на лечебното заведение с мозъчно-черепни контузии.

Сред откараните в разнообразни столични лечебни заведения имаше и 4-годишно дете с уплах и по тази причина бе признато в "Пирогов" дружно с майка му. В незабавния институт бяха откарани и други двама потърпевши - 24-годишна и 64-годишна жена, с контузии на долните крака. С помощта на пожарната имаше откарани потърпевши и в "Исул".

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане. Установено е, че отговорен за злополуката е лидерът на товарния автомобил. Турският жител е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като по този метод по несъобразителност е предизвикал телесни повреди на 12 лица, 7 от които за момента за открити като междинни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР