Софийска районна прокуратура води досъдебни производства срещу четирима души, нарушили

...
Софийска районна прокуратура води досъдебни производства срещу четирима души, нарушили
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура разследва четирима бегълци от карантина

Софийска районна прокуратура води досъдебни производства против четирима души, нарушили наложената им карантина в столицата.

Нарушаване на ограниченията срещу разпространение на заразителна болест по хората по време на пандемия или изключително състояние е закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс. Съгласно последните промени наказването за това закононарушение бе нараснало на „ отнемане от независимост “ до пет години и санкция от 10 до петдесет хиляди лв..

Единият от обвинените, който бил подложен под карантина за интервала от 8 до 22 март, към 17.00 часа 15 март е нарушил въведените по време на оповестено изключително състояние противоепидемичните ограничения.

По друго досъдебно произвеждане се водят дейности по следствие против лице, напуснало страната. Уточнява се по кое време е станало това, в каква посока, какъв брой дни е обитавал в Италия, по кое време се е върнал в България и по кое време е напуснал наново страната ни по време на 14-дневния карантинен интервал.

Другите двама обвинени са нарушили карантините си на 10 и 13 март, напускайки домовете си в столичния квартал „ Красна поляна “ и улица „ Позитано “.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР