Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд 19-годишен за грабеж

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Д. Ц., на 19 години, за това, че лишил непознати движими движимости на обща стойност 3622,74 лв., благосъстоятелност на „ Б. “ ЕООД, от владението на Й. Г. без нейно единодушие с желание незаконно да ги присвои, като използвал заплашване към В. Й., с цел да резервира владението върху откраднатите движимости - закононарушение по член 198, алинея 3 прочие 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

В. Й. заемала длъжността продавач-консултант в магазин „ Б. “ в гр. София. На 15.12.2019 година тя била на работното си място. На същата дата, към 18,00 ч., В. Й. се отправила към офиса на магазина, който се намирал в задната част на помещението. След като влезнала вътре В. Й. видяла, че там се намира обвиненият Д. Ц. с здравна маска на лицето си. Д. Ц. държал в ръцете си плик, съдържащ оборотни средства благосъстоятелност на магазина. Когато обвиненият възприел В. Й., същият се обърнал към нея и я заплашил с думите „ Ако гъкнеш си мъртва! “. В. Й. се тормозила доста от отправената към нея опасност и останала неподвижна на място, без да каже нищо. Обвиняемият употребявал този миг и избягал.

Веднага откакто обвиненият избягал, В. Й. дружно с други чиновници открили, че касата в офиса била отворена и от нея липсвали пари в размер на 3568,74 лв. и ваучери за храна на стойност 54,00 лв.. Служителите уведомили шефката на магазина Й. Г. и полицията.

Й. Г. прегледала видеозаписите от охранителните камери в магазина и уведомила пристигналите на място полицейски чиновници от състава на 05 РУ-СДВР за случая.

В хода на формираното досъдебно произвеждане, обвиненият Д. Ц. бил открит, по отношение на него била взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари “. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР