Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за проявена жестокост към

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за проявена жестокост към
Коментари Харесай

Изверг върза устата на куче, сложи го в чувал и го преби с желязо и камъни

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за проявена свирепост към домашно куче. Това оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Обвиняемият А. Караминков и очевидецът Д. били в другарски връзки. Обвиняемият знаел, че Д. имал и полагал грижи за куче- чернокафяво на цвят, от мъжки пол, което по данни на притежателя го било ухапало по крайници и дясната ръка.

Караминков решил да откара кучето надалеч от вкъщи на Д. и да му аргументи телесни увреждания.

На 04.07.2017 година, към 14.00 часа, той отишъл със личния си автомобил до дома на Д., качил кучето в транспортното средство и го откарал в ж.к. „ Връбница 1 “ в гр. София.

След като го свалил от автомобила в тревната повърхност сред блок 509 на ж.к. „ Връбница 1 “ и гробищен парк „ Бакърена фабрика “, обвиненият завързал устата на кучето с хартиено тиксо, поставил го в бял сезалов чувал на земята, след което му нанесъл удари с алуминиев профил в региона на главата и стоварил огромен камък върху главата на кучето.

Вследствие на нанесените от него удари на кучето била породена тежка фрактура в региона на черепа, оток и кръвонасядания в региона на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна намеса- енуклеация /отстраняване на очната ябълка/. След нанасянето на ударите, обвиненият преместил завързаното с тиксо куче, дружно с чувала, във вътрешността в тревните площи сред блок 509 и гробищен парк „ Бакърена фабрика “, и го изоставил там, след което се отдалечил от мястото на престъплението.

Действията му обаче не останали незабелязани и свидетел-очевидец неотложно алармирал на тел. 112.

По случая било формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура.

В хода на следствието, на Караминков е повдигнато обвиняване.

На 17.07.2018 година делото е импортирано в съда, ведно с направен обвинителен акт против Караминков за описаното нагоре действие.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР