Софийска районна прокуратура ще поиска мярка за неотклонение задържане под

...
Софийска районна прокуратура ще поиска мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за 4-ма от задържаните на протеста

Софийска районна прокуратура ще изиска мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на четирима обвинени за безчинство по време на митинг в София. Става дума за част от арестуваните след опита за навлизане в някогашния Партиен дом, когато протестиращи издигнаха транспарант над вратите му " Продава се! "
Протестиращи разрушиха входа на някогашния Партиен дом, окачиха надпис " Продава се "
Тогава от Столична дирекция на вътрешните работи обясниха, че се е стигнало до ексцесии макар многократните предизвестия на полицията. В резултат от конфликтите на митингите на 15 юли бяха задържани 13 души.
" Днес СГП да внесе искане за мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. Те са привлечени към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс за това, че:
На 14.07.2020 година в гр. София, пл. „ Княз Александър I “, направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като на обществено място хвърляли стъклени бутилки и железни кенчета, против постройката на Народно заседание 2, западен вход и против чиновници на Министерство на вътрешните работи охраняващи мероприятието, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост – по време на всеобщ цивилен митинг, в конюнктура отличаваща се с изключителна социална сензитивност и изразено неодобрение, като с дейностите си изразили безусловно неуважение на правните правила.
За осъществените от обвинените закононарушения, законът планува наказване отнемане от независимост до пет години.
Предвид високата социална заплаха на действията и причинителите, на 15.07.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. за период до 72 часа. Днес ще бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с всеки от тях. ", гласи известието на районната прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР