Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с материал, излъчен

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с материал, излъчен
Коментари Харесай

Прокуратурата погна случая с битата и обрана от момчета баба в Овча купел

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на материал, излъчен тази заран в една от националните малките екрани за нахлуване над дами в кв. „ Овча купел “ в София. Това оповестиха от прокуратурата.

От материала, излъчен в ефира на малкия екран, излиза наяве, че към 14.00 часа на 17 декември 2020 година 72-годишна жена е била нападната от две момчета, до момента в който се прибирала към дома си. Те настигнали дамата в тил и почнали да ѝ нанасят удари по главата и тялото. В същото време дърпали чантата ѝ и викали: „ Дай, чантата! Дай, чантата! “.

Възрастната жена била съборена на земята. Ритали я по тялото и тя се развикала за помощ. Момчетата траяли да дърпат чантата ѝ, само че не съумели да я лишават и избягали.

По думите на потърпевшата нападателите са били малолетни. Тя видяла единствено двама от тях. Записи от камери обаче посочили, че е имало още едно момче, което е стояло наоколо до мястото.

От материала, излъчен в малкия екран, се оповестява за още един сходен опит за обир, осъществен по подобен метод по отношение на друга потърпевша жена, ден по-рано - на 16.12.2020 година, в същия столичен квартал.

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 198, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс (опит за грабеж). Разследването е предоставено на 06 Районно ръководство - Столична дирекция на вътрешните работи.

Софийска районна прокуратура приканва жителите станали жертва на закононарушения незабавно да подават сигнали до органите на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата на Република България с оглед опцията за навреме откриване на причинителите на закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР