Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на лидера

...
Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на лидера
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане с обвинение за всяване на смут във връзка с COVID-19

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка изказвания на водача на Политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов.

Според прокуратурата те будят неоснователна паника у жителите в изискванията на оповестеното на територията на страната изключително състояние по отношение на пандемията от ковид Covid-19.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични ограничения от здравните управляващи са " агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите " . Освен това лицето е изказало заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " . Прокуратурата цитира и думите на Костадинов: " Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено ".

В тази връзка Костадин Костадинов е притеглен към наказателна отговорност, като му е избрана парична гаранция в размер на 20 000 лв.. Разследването по случая продължава.
 Отново митинг на
Отново митинг на " Възраждане " в центъра на София

Протестиращи има и пред постройката на община Варна

В позиция до медиите от " Възраждане " по-рано денем обявиха, че това е политическа принуда. " Управляващите се пробват да обезверят българина, като атакуват водачите му. Срещу управлението на " Възраждане " е планувана офанзива от страна на властта, която употребява всички налични лостове, с цел да нанася политически репресии, пишат от " Възраждане ".

Костадин Костадинов е бил заставен от ръководещите, в условия на карантина, да премине цялата страна, с цел да се яви на разпит и заради незабавната потребност на властта, да му повдигне обвинявания. Водещият и редактора на предаването по " Евроком " също били призовани и разпитани.

От партията прецизират, че в събота ГДБОП е призовал на разпит и организационния секретар на " Възраждане " Николай Дренчев поради статус във фейсбук. Припомняме, че от Политическа партия " Възраждане " бяха основателите и на митинг пред Министерство на регионалното развитие, на който се стигна до конфликти с полицията.
 Обновена
" Възраждане " желае оставката на Борисов за изцяло творчество

Протестиращи недоволстват против приемането на СЕТА и въвеждане на еврото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР