Софийска районна прокуратура се е самосезирала по повод изявления на

...
Софийска районна прокуратура се е самосезирала по повод изявления на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов от партия Въздраждане с обвинение и под парична гаранция

Софийска районна прокуратура се е самосезирала във връзка изказвания на водача на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, " будещи неоснователна паника у жителите в изискванията на оповестеното на територията на страната изключително състояние, по отношение на пандемията от ковид Covid-19 ".

В формалното известие на държавното обвиняване се споделя единствено, че става дума за К. К. - водач на политическа партия, само че самият той към този момент приказва пред медиите за това. Става дума за коментар на варненския политик, който в последните месеци стана известен със серия антиправителствени митинги, в предаване на телевизия " Евроком " от 13 март, когато беше оповестено изключителното състояние.

В телевизионно предаване той е декларирал, че въведените противоепидемични ограничения от здравните управляващи са " агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите ". Освен това лицето отправило заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " с думите: " Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено ", прецизираха от прокуратурата.

В тази връзка Костадинов е притеглен към наказателна отговорност, като избраната му мярка за неотклонение е гаранция в в размер на 20 000 лв. . Разследването по случая продължава, се споделя още в известието.

Самият той описа по какъв начин служители на реда пристигнали в дома му в петък, с цел да му връчат призовка, с която през днешния ден да се яви в столичната полиция.

" Удaрът нe e caмo cрeщу мeн, a e кaтo цялo cрeщу " Възрaждaнe ". Никoлaй Дрeнчeв, oргaнизaциoнeн секретар нa " Възрaждaнe ", втoри чoвeк във " Възрaждaнe ", трябвa дa се яви в ГДБOП зaрaди нeгoв cтaтуc във Фeйcбук. Кaкъв e cтaтуcът, нe знaм, нe cъм зaпoзнaт. Кaквo e мoeтo прecтъплeниe? Чe cъм гoвoрил тoвa, кoeтo миcля. Въпрeки чe в кoнcтитуциятa пишe, чe нe мoгa дa бъдa cъдeн зaрaди пoлитичecкитe ми убeждeния, зa тях явнo нe мoгa дa гoвoря, кaквoтo миcля ", съобщи Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР