Софийска районна прокуратура се е самосезирала по повод изявления на

...
Софийска районна прокуратура се е самосезирала по повод изявления на
Коментари Харесай

Прокуратурата погна лидера на партия ”Възраждане”- събудил смут с изказвания

Софийска районна прокуратура се е самосезирала във връзка изказвания на Костадин Костадинов, водач на политическа партия ”Възраждане ”.
Според формалната информация, публикувана от прокуратурата той е събудил " неоснователна паника у жителите в изискванията на оповестеното на територията на страната изключително състояние, по отношение на пандемията от ковид Covid-19.

В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични ограничения от здравните управляващи са „ агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите “.

Освен това лицето отправило заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни запаси” с думите: „ Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено “.

В тази връзка К.К. е притеглен към наказателна отговорност, като избраната му мярка за неотклонение е парична гаранция в размер на 20 000 лв.. "

Самият Костадинов, преди да влезе на разпит, разгласи пред медии, че не знае защо тъкмо е извикан. Той дефинира дейностите против него като политическа принуда. Видео с твръденията му самият той разгласява в профила си във Facebook.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР