Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Д. Г.,

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Д. Г.,
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа мъж за домашно насилие

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения Д. Г., на 48 години, за закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс. Д. Г. е упрекнат в това, че на 18.10.2020 година за времето от 15,00 часа до 18,45 часа в жилище в гр. София, предизвикал на брачната половинка си - Т. Г., лека телесна щета, изразяваща се в болежка и страдалчество.

Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение, откакто обвиненият редовно е упражнявал върху Т. Г. физическо и психическо принуждение.

Престъплението, за което Д. Г. е притеглен като обвинен, е наказуемо с отнемане от независимост. Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, на 18.10.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения Д. Г. за период до 72 часа. Утре, 21.10.2020г., ще бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР