Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за
Коментари Харесай

Рецидивист е задържан за 72 часа след за опит за извършване на поредна кражба

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност и задържа за период до 72 часа обвинения Иван С.

На 07.06.2020 година, към 18:30 ч., в град София, от апартамент на ул. „ Панагюрище “, посредством разваляне на бариера крепко направена за отбрана на парцел /направил отвор на входна врата/, направил опит да отнеме непознати движими движимости – два броя водомери, медни тръби за климатик, дискове за ъглошлайф, от владението на Г.М., без негово единодушие с желание незаконно да го присвои.

Деянието останало незавършено заради независещи от дееца аргументи – бил арестуван от Г.М. и действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив - направил закононарушението откакто е бил осъждан за тежко съзнателно закононарушение на отнемане от независимост не по-малко от една година и направил закононарушението откакто е бил осъждан два пъти на отнемане от независимост за съзнателно закононарушение от общ темперамент - закононарушение по член 196, алинея 1, т. 2, вр. член 195, алинея 1, т. 3, вр. член 194, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. „ А “ и б. „ Б “, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс.

За осъщественото от Иван С. закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от три до петнадесет години. По случая е формирано досъдебно произвеждане, в хода на което е открито, че обвиненият е неведнъж осъждан, като седемнадесет пъти е осъждан за закононарушения срещу собствеността - Раздел I „ Кражба “.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, на 08.06.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Иван С. за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР