Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия,

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия,
Коментари Харесай

Задържаха сириец, намушкал мъж в корема


Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност жител на Сирия, нанесъл телесна щета на мъж с нож, оповестиха от прокуратурата.

На 13.09.2023 година към 22,10 часа в ж.к. „ Студентски град “ в гр. София обвиненият М.А., посредством нанасяне на един удар с нож в региона на корема, предизвикал на И.Х. междинна телесна щета, изразяваща се в пострадване на предната коремна стена и навлизане в коремната празнина. След това М.А. е избягал от мястото на действието.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 6 години. В хода на следствието досега са извършени голям брой дейности и са събрани задоволително данни за виновността на обвинения.

Предвид опцията да се укрие, защото М.А. е непознат жител и не е трайно привързан с Република България, той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР