Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия
Коментари Харесай

Обвиниха сириец, вилнял на кръстовище в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност жител на Сирия за хулигански дейности, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. 

На 18 август към 21:30 ч. на кръстовището на бул. „ Михай Еминеску “ и бул. „ Цар Иван Асен II “ обвиненият нарушил публичния ред – изкъртил бетонни бордюри, хвърлял разнообразни предмети по пътното платно, като по този метод заплашил здравето на участниците в придвижването и пешеходците в близост, показват от прокуратурата. След това счупил стъкла на спирка на градския превоз и ритал кошчетата за отпадък. Деянието се отличава с изключителна смелост, защото е осъществено на обществено място, макар прекосяването на голям брой пешеходци и коли.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение от Наказателния кодекс, за което се планува отнемане от независимост за период до 5 години. 

Поради опцията обвиненият да се укрие, той е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. 

От Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) сигнализираха при започване на август, че общините дават стотици хиляди левове годишно за възобновяване на щети след вандалски прояви в страната. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР