Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже –

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже –
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже за грабеж и хулиганство

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност двама мъже – на 19 и 24 години за обир и осъществени хулигански дейности.

На 25.07.2022 година преди разклона за с. Владая в гр. София, обвиненият И.Г. лишил мобилен телефон от владението на Х.К. с желанието незаконно да го присвои, като употребявал за това мощ – издърпал телефона от ръцете на потърпевшия и избягал. Х.К. го подгонил с управлявания от него автомобил и направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред като извадил револвер, стрелял по автомобил марка „ Фолксваген “, в който бил И.Г. и други лица, счупил задния му прозорец и крещял цинизми по техен адрес. Деянието на Х.К. се отличава с изключителна смелост.

И.Г. е упрекнат за обир – закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, а Х.К. е упрекнат за безчинство – закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. И за двете закононарушения се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Предвид опцията двамата обвинени да извършат други закононарушения, прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И.Г. и Х.К.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР