Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за обсебвания и

...
Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за обсебвания и
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за обсебвания и измами

Софийска районна прокуратура съобщи на съд обвинен за обсебвания и измами, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 11.08.2020г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против обвинения Ивайло А. за това, че незаконно присвоил непознати движими движимости – товарен автомобил на стойност 12 000 лева и товарен камион на стойност 8000 лева, които владеел на съображение устни контракти с Д.Д. и Х.Х. - закононарушения по член 206, алинея 1 Наказателен кодекс. Ивайло А. е упрекнат и в това, че за да набави за себе си имотна полза възбудил и поддържал у Д.Д. и Х.Х. подвеждане, че ще преработи товарните коли в такива с платформи и с това предизвикал на Д.Д. имотна щета в размер на 4400 лева, а на Х.Х. имотна щета в размер на 1500 евро /2933,75лв./ - закононарушения по член 209, алинея 1 Наказателен кодекс.

Прокуратурата в Кюстендил разпореди инспекция на нелегално бунище край Невестино

Ивайло А. е шеф на компания в гр. София, с предмет на активност преправка на товарни коли в такива с платформа. През 2018г. Х.Х. и Д.Д. имали желание да преправят товарните си коли в такива с платформа /за пътна помощ/, заради което се свързали с Ивайло А. На 12.04.2018г. Д.Д. транспортирал товарния си автомобил до гаража на обвинения в гр. София. Обвиняемият показал на Д.Д., че ремонтните действия ще костват 4000 лева, а срокът за осъществяване ще бъде 30 дни. Д.Д. се съгласил и предал на Ивайло А. сумата от 4000 лева, за което получил разписка издадена от името на компанията на обвинения. На 17.04.2018г. Х.Х. също транспортирал товарния си камион в гаража на обвинения, който показал, че ремонтните действия ще костват 1 500 евро /2933,75 лева./, а срокът за осъществяване ще бъде 35 дни. Х.Х. се съгласил и предал на Ивайло А. сумата от 1000 евро, а остатъка от уговорената сума в размер на 500 евро Х.Х. предал на 20.04.2018г., за двете суми Х.Х. получил квитанции. На 14.05.2018г. Ивайло А. се свързал с Д.Д. и му споделил, че би трябвало да му заплати в допълнение сумата от 400 лева Д.Д. му превел сумата, за което била издадена квитанция. След просрочване на уговорения период Д.Д. и Х.Х. потърсили Ивайло А., само че той намирал оправдания и удължавал периода на осъществяване. През септември 2018г. обвиненият заложил товарния автомобил на Д.Д., без негово познание и единодушие за сумата от 1100 лева През октомври 2018г. Д.Д. решил да си вземе товарния автомобил, само че открил, че автомобила липсва. Д.Д. подал сигнал в 09 РУ-СДВР. Няколко дни по-късно товарният автомобил бил открит и откакто бил върнат на Д.Д. се открило, че Ивайло А. не е направил уговорените ремонтни действия по него. Х.Х. също решил, че ще си вземе товарния камион. Отивайки на място Х.Х. открил, че гаража бил затворен. Товарният камион не бил там. Х.Х. подал тъжба в 09 РУ-СДВР, само че товарният камион не бил открит.

По случая било формираното досъдебно произвеждане, по отношение на Ивайло А. била взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “. Предстои делото да продължи в Софийски областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР