Софийска районна прокуратура предаде на съд Георги Воденичаров – Кико,

...
Софийска районна прокуратура предаде на съд Георги Воденичаров – Кико,
Коментари Харесай

Предадоха на съд автокрадеца Кико

Софийска районна прокуратура съобщи на съд Георги Воденичаров – Кико, който беше арестуван след гонене в столицата. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

На 25 септември 2018 година към 03.30 часа в София на ул. "Борис Арсов " 12, пред комплекс "Буена Виста ", действайки в изискванията на съучастничество с различен прочут "автокрадец " – Светослав Петков – Лъвицата, той е откраднал лек автомобил БМВ 740. За да обхванат в транспортното средство, двамата обвинени взломили предната му лява врата, като за осъществяване на действието употребявали и различен автомобил - "БМВ Х3 ", ръководен от Петков, с който той се отдалечил от мястото на осъществяване на действието, следван от Воденичаров, който от своя страна карал отнетата кола. Малко по-късно последвало пътнотранспортно произшествие с присъединяване на описаните нагоре два автомобила, както и на автомобил, ръководен от чиновник на Министерство на вътрешните работи. След гонене в региона на кв. "Студентски град ", Петков съумял да избяга, като сега е разгласен за общодържавно търсене. На инкриминирания лек автомобил са нанесени вреди от зародилото произшествие. Воденичаров е хванат, като по случая е формирано досъдебно произвеждане и той е притеглен към наказателна отговорност.

Предвид високата социална заплаха на действията и на причинителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Воденичаров за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в постройката на СРС на 27 септември 2018 година – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение "Задържане под стража ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР