Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа

...
Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на младежа, дрифтирал пред парламента по време на протеста

Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване и задържа за 72 часа водач на автомобил за дрифт пред Народното събрание, оповестиха от прокуратурата, написа Канал 3.бг.

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане за това, че:

На 18.11.2018 година, към 14.10 часа в гр. София на бул. „ Цар Освободител ” пред постройката на Народно заседание и паметника „ Цар Освободител “, направил непристойни дейности жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – по време на цивилен митинг, отразяван от средствата за всеобща информация, потеглил от пътното компактно до паметника по бул. „ Цар Освободител “ с управлявания от него автомобил марка „ Фолксваген ”, модел „ Голф “ и макар намиращите се наоколо жители – дрифтира - като изважда предумишлено автомобила отвън надзор, прави противоположен завой с несъобразена скорост, навлиза в платното за насрещно движещите се, като задната част на автомобила се носи неконтролируемо.

Вижте още вести от България!

В хода на следствието са събрани задоволително доказателства, че причинител на описаното нагоре действие е В. Антонов, на 20 години. Антонов е осъждан, като миналата му присъда е още веднъж за същото закононарушение (хулиганство). Изготвено е разпореждане за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 325, алинея 4, вр.ал 3. вр. алинея 1, вр. член 28, ал 1 от Наказателен кодекс.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа, след приключването на които следва привеждането му в постройката на СРС – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР