Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа

...
Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха 35-годишен за опита за изнасилване на адвокатка в София

Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване и задържа за 72 часа нападателя, който опита да изнасили адвокатка в София. 
 Хората, атакували екипа на тв Bulgaria ON AIR, са близки на нападнатата адвокатка  Полицията търси мъж, опитал да изнасили адвокатка в адвокатската фирма ѝ в София
От държавното обвиняване оповестяват, че под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане, в хода на което към наказателна отговорност е притеглен Е. Костов, на 35 години, за това че на 18.10.2018 година, към 15.00 часа, в гр. София, бул. „ Цар Борис III “ 212, в офис, употребен за потребностите на адвокатска адвокатска фирма, е направил опит да се съвкупи с лице от женски пол - В. Владова, като я принудил към това със мощ – вкарал я в санитарното помещение, натиснал я към земята по главата, запушил ѝ устата и почнал да я души, след което ѝ нанесъл удари през лицето. Опитът е останал незавършен по независещи от дееца аргументи – потърпевшата Владова оказала опозиция на Костов. Описаното съставлява закононарушение по член 152, алинея 1, т. 2, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс.

Към момента Костов не е осъждан.

Предвид високата социална заплаха на действието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвинения за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в постройката на СРС на 22.10.2018 година - за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

След случая екип на телевизия Bulgaria ON AIR беше атакуван от клиенти на адвокатката. Близките - двама мъже, евентуално са били афектирани от случилото се по-рано с адвокатката и по тази причина са показали експанзия към репортера и оператора, описа по-рано през днешния ден потърпевшият кореспондент Сергей Тодоров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР