Софийска районна прокуратура потвърди за зрелищния арест в столицата, за

...
Софийска районна прокуратура потвърди за зрелищния арест в столицата, за
Коментари Харесай

Полицията официално потвърди БЛИЦ за свирепата гонка снощи, разкриха кой е третият опасен бандит!

Софийска районна прокуратура удостовери за зрелищния арест в столицата, за който нощес БЛИЦ първи заяви. При него са арестувани трима души. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата на Р България.

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 346, алинея 1 Наказателен кодекс, за това, че на 20 май 2018 година, незаконно е бил лишен лек автомобил „ Тойота “, модел „ Рав4 “, благосъстоятелност на О. Ш., без нейно единодушие, с желание да бъде употребен.

Инкриминираният автомобил е бил разгласен за търсене. На 22 май 2018 година вечерта, при осъществяване на полицейска интервенция, разказаният нагоре лек автомобил „ Тойота “, модел „ Рав4 “ е открит в региона на кв. „ Княжево “. Непосредствено след него се е придвижвал лек автомобил „ БМВ “.

Водачите и на двете транспортни средства не спрели при подаден сигнал от чиновници на Министерство на вътрешните работи, заради което полицейски коли с включен звуков и светлинен сигнал потеглили след тях, насочвайки се към центъра на града. В интервенцията се присъединили профилирани полицейски отряди, коли на жандармерията и други служебни коли на Министерство на вътрешните работи. В региона на кв. „ Факултета “ двата автомобила били обградени и придвижването им било прекратено наложително. Изяснена е самоличността на лидера на автомобил „ Тойота “ – Мирослав Георгиев, и на намиращия се до него пасажер– Велизар Дангъров.

Шофьорът на другия автомобил - „ БМВ “, е открит с имената Иван Таков. И тримата са арестувани, а по случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 215, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс (опит за вещно укривателство), под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура. Иван Таков, Мирослав Георгиев и Велизар Дангъров са привлечени в качеството на обвинени за осъществено закононарушение по член 215, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс, при изискванията на съучастничество, при което Таков е работил като помощник, а Георгиев и Дангъров – като причинители. Тримата са упрекнати в това, че на 22 май 2018г., в гр. София, кв. „ Княжево “, за да си набират имотна полза, са създали опит съзнателно да укрият непозната движима движимост - лек автомобил марка „ Тойота “, модел „ Рав 4 “, благосъстоятелност на О. Ш., за която предполагали, че е добита от другиго посредством закононарушение (същата била предмет на закононарушение по чл.346, ал.1 от НК).

Деянието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи –лицата са арестувани от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. Предвид високата социална заплаха на действието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на тримата обвинени за период до 72 часа, след приключването на които е разпоредено привеждането им в постройката на Софийски областен съд – за разглеждане на искане за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР