Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за разпространение на 74

...
Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за разпространение на 74
Коментари Харесай

Спипаха 74 кг контрабанден тютюн за наргиле

Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за разпространяване на 74 кг тютюн за наргиле на територията на страната без годен български бандерол

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура, при взаимна акция на Агенция “Митници” и бранш “Икономическа полиция” към 07 РПУ – София на Министерство на вътрешните работи беше оголен канал за разпространяване на тютюн за наргиле на територията на страната без годен български бандерол.

На 30.03.2020 година чиновници на Групово дело “Митническо разузнаване и разследване” и бранш “Икономическа полиция” правят инспекция на пратка в офис на куриерска компания. В рамките на контролните дейности в кашон се откриват 39 пакета от 1 кг тютюн за наргиле без бандерол. Стоката по товарителница е разказана като въглени.

Намериха 30 чувала с тютюн при инспекция на кола

В хода на следствието е осъществено претършуване в частен дом в гр. София, където са открити още 35 пакета от 1 кг тютюн за наргиле без годен български бандерол.

В рамките на следствието от отдела по сигурността на куриерската компания е оказано подпомагане като част от оперативното взаимоотношение сред митническата администрация и икономическите оператори за противопоставяне на противозаконното разпространяване на акцизни артикули.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие " под надзора и управлението на Софийска районна прокуратура и са открити лица, имащи отношение към осъщественото закононарушение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР