Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажба

...
Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажба
Коментари Харесай

Вдигнаха мерника на аптека в София, продавала маска срещу 10 лв.


Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане по сигнал за продажба в столична аптека на защитни маски за лице на цена от 10 лв. за брой. Досъдебното произвеждане е формирано след подаден сигнал на тел. 112 от клиент на аптека на бул. „ Янко Сакъзов “. При осъществена инспекция на място от чиновници на Пето районно ръководство в гр. София е открито, че търговецът фактически продава маските на посочената цена.

В снети пояснения търговецът декларирал, че закупил защитните средства на цена от 4 лв. за брой, разноските му за преопаковане (поставяне в обособен плик) възлизали на 1 лев за една маска. Върху това се начислявало Данък добавена стойност, а облагата възлизала на 4 лв.. Търговецът обяснил още, че защитните маски не били за еднократна приложимост, а тяхното прилагане можело да се реализира в продължение на 48 часа.

Във връзка с горното на 26.03.2020 година прокурор от СРП е образувал досъдебно произвеждане за това, че търговец е продавал защитни средства на цена над избраната или преди да е избрана или одобрена по открития ред - закононарушение по член 225, алинея 6 от Наказателен кодекс. Деянието е осъществено в изискванията на оповестено изключително състояние на територията на Република България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР