Софийска районна прокуратура е указала на кметовете на райони в

...
Софийска районна прокуратура е указала на кметовете на райони в
Коментари Харесай

Обмислят контролен режим и пропусквателни пунктове в София заради струпването на хора

Софийска районна прокуратура е указала на кметовете на региони в столицата и началниците на полицейски ръководства да създадат преценка за нуждата от въвеждането на по-строги противоепидемични ограничения , оповестяват от държавното обвиняване.

Кметовете и полицейските началници би трябвало да преценяват дали да бъдат построени пропускателни пунктове, целящи да лимитират скупчването и придвижването на групи от хора, като мярка против разпространяването на COVID-19.

Според прокуратурата по този начин управляващите ще имат опцията за констатиране на нарушавания, свързани с карантинния интервал и задължението за съобщаване за завръщане от тъй наречените „ рискови страни “.

„ Указано е също при констатиране на случаи на скупчване на хора на едно място да се подхващат незабавни дейности за обезпечаване на нужната отдалеченост посред им, при вероятно несъблюдение на дадените инструкции да бъде осъществявана преценка за издаване на писмени разпоредби и протоколи за предизвестие по ЗМВР, надлежно налагане на санкция, както и при установени случаи, при които може да бъде направено обосновано съмнение за осъществено закононарушение по член 270 от Наказателен кодекс, член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс или друго от общ темперамент да бъде неотложно известена Софийска районна прокуратура “, оповестяват от държавното обвиняване. 

Възложената от страна на Софийска районна прокуратура инспекция следва да откри също:

Какви са съответните ограничения, относими към попречване скупчването и придвижването на групи от хора (повече от двама възрастни)?
Взети ли са нужните противоепидемични ограничения срещу разпространяването на Коронавирус – 19 за живущите в квартала? Каква е организацията по отношение на осъществяване на заповедите за към този момент въведените противоепидемични ограничения?

Какви дейности срещу разпространяването на Коронавирус – 19 са подхванати във връзка с лица, живущи в квартала, за които е установено, че нарушават карантинния си интервал или не са съобщили за завръщането си от тъй наречените „ рискови страни “ и за контактни лица?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР