Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство по информация в

...
Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство по информация в
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва дали Радостин Василев е принуждаван и заплашван

Софийска районна прокуратура е формирано досъдебно произвеждане по информация в медиите, че на 25 май депутатът Радостин Василев е бил заставен " да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е използвано заплашване ". Той към този момент е дал пояснение пред наблюдаващия прокурор, прецизират от държавното обвиняване.

На 25 май Радостин Василев популяризира част от аудиозапис от онлайн съвещание на " Продължаваме промяната ". Ден по-късно, когато е разпитан от прокурор, той свика конференция, на която даде повече детайлности за записа, като го популяризира в цялостния му вид от близо 5 часа. Заради записа ГЕРБ разгласи, че замразява договарянията за кабинет.

От държавното обвиняване не дават детайлности, като само се акцентира, че " при положение, че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното произвеждане ще бъде изпратено по подготвеност в Софийска градска прокуратура ".

 Радостин Василев: Първоначално Денков предложи за състезателен министър корупционна фигура от ГЕРБ Радостин Василев: Първоначално Денков предложи за състезателен министър корупционна фигура от ГЕРБ

Разследва се закононарушение по член 143, алинея 1 от Наказателния кодекс. То е за насила, съпроводена със опасност или корист с властта. Наказанието за такова закононарушение е отнемане от независимост до шест години.

Самият Радостин Василев е с пожелан от прокуратурата имунитет и неотдавна разгласи, че. Той е упрекнат, че " през юни 2022 година посредством заплашване e направил опит да принуди депутат ( - бел. авт.) обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание ". Тогава Василев напусна с още няколко души групата на " ИТН ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР