Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за всяване на

...
Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за всяване на
Коментари Харесай

Прокуратурата образува дело за всяване на смут от партиен лидер

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за всяване на ужас и безпокойствие в обществото в изискванията на изключителното състояние. Това заяви в публично известие самото държавно обвиняване.

Прокуратурата се самосезирала по мотив изказвания на К.К., водач на политическа партия, будещи неоснователна паника у жителите в изискванията на оповестеното на територията на страната изключително състояние, по отношение на пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични ограничения от здравните управляващи са „ агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите “. Освен това лицето отправило заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси ” с думите: „ Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено “.

В тази връзка К.К. е притеглен към наказателна отговорност, като избраната му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лв..

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР