Софийска градска прокуратурата е възложила на ДАНС да провери руски

...
Софийска градска прокуратурата е възложила на ДАНС да провери руски
Коментари Харесай

ДАНС търси у нас имоти на санкционирани руснаци

Софийска градска прокуратурата е упълномощила на ДАНС да ревизира съветски жители, попаднали под глобите на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия, само че вероятно закупили парцели в България . Искането за инспекция се базира на медийни изявления , които прокуратурата не показва в прессъобщението си от тази заран.

" Ще се ревизира публикуваната в голям брой разнообразни български медии информация, че жители на Руската федерация, включени в разнообразни санкционни описи на Европейския съюз, Съединени американски щати и Англия, са придобили голям брой недвижими парцели на територията на страната, че юридически лица, по отношение на които също са наложени наказания, също са придобили недвижима благосъстоятелност. "

Проверка на ДАНС е предоставена, още веднъж по медийни обява, за съществуването на неофициални паравоенни структури , настоящи на територията на страната, за които има сведения, че се пробват да прокарват ползи срещу националната сигурност на Република България, написа още в известието на Софийска градска прокуратура.

Материалите би трябвало да бъдат докладвани, след което ще се реши дали има данни и учредения за формиране на досъдебно произвеждане. От прокуратурата дават обещание, че обществеността ще бъде известена за резултатите. Проверката е предоставена през вчерашния ден и е на съображение член 145, алинея 1, т. 3 от Закон за съдебната власт.

В същото прессъобщение от СГП осведомят и че продължава инспекцията по отношение на активността на Военен съюз - Българско национално опълчение " Шипка " за закононарушения срещу републиката по глава Първа от Особената част от Наказателния кодекс. , макар че  с публично писмо до институциите желаеха тази организация да бъде тествана и закрита. В сигнала тогава се предупреждаваше и за " Български воински съюз " Васил Левски ". Тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров също стартира инспекция, която приключи без съответни резултати и заключения.
 Министерство на вътрешните работи е засякло сигнал, че русофилски формирования готвят прелом
Министерство на вътрешните работи е засякло сигнал, че русофилски формирования готвят прелом

Радев да разгласи изключително състояние през днешния ден...

БХК още тогава съобщи, че двете сдружения основават секрети и военизирани структури , които си слагат за цел да извършат закононарушения (опит за прелом, протест или въоръжено въстание за срутване на властта ", като данните се базираха преобладаващо на открити източници - уеб страниците и фейсбук страниците на организациите, видеа в мрежата. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР